Update schoolsluiting en onderwijs op afstand

15 december 2020

Update schoolsluiting en onderwijs op afstand

Het kabinet heeft de maatregel genomen dat onze scholen moeten sluiten met ingang van woensdag 16 december 2020. We zijn in ieder geval tot en met 15 januari 2021 gesloten.
Het kabinet beslist op 12 januari, afhankelijk van de stand van de besmettingen, of scholen op 18 januari weer open mogen. In dit bericht informeer ik u verder.

Ook handig om te lezen:

Informatie over schoolsluiting


Dinsdag 15 december

De leerlingen komen gewoon op school, we vieren waar het kan in de klas met elkaar kerst en sluiten het jaar gezellig samen af. Ook praten we over de schoolsluiting en onderwijs op afstand. Sommige kinderen krijgen alvast wat werkboekjes mee voor na de vakantie.

Woensdag 16 en donderdag 17 december
De leerlingen zijn vrij. De kerstvakantie voor de leerlingen begint eerder en duurt t/m zondag 3 januari. Deze dagen gaan alle juffen meesters met elkaar (op afstand) het onderwijs op afstand voorbereiden voor na de vakantie. In de bijlage leest u hoe wij dat samen gaan doen.
De juffen en meesters bellen met elke ouder om afspraken te maken over de samenwerking en het contact van 4 januari tot en met in ieder geval 15 januari.
We vragen u hoe we het beste contact met u en uw kind kunnen hebben. Ook kunt u aangeven als u echt geen computer/laptop of ipad heeft en er een van school wilt lenen. U kunt deze op 4 januari ophalen en tekent daarvoor een leenovereenkomst.

Als laatste kan u het aangeven als u gebruik moet maken van de noodopvang op school omdat u (en uw partner) werkzaam zijn in een cruciaal beroep en geen opvang elders kan organiseren of als er grote zorgen zijn in het gezin. Onderwijsaanbod tijdens deze opvang is beperkt en is alleen voor leerlingen waar dit echt voor nodig is.

Vrijdag 18 december t/m zondag 3 januari
Kerstvakantie voor alle leerlingen en alle juffen en meesters.

Maandag 4 januari t/m in ieder geval 15 januari
• Leerlingen zijn thuis
• Leerlingen (met hulp van de ouders/leerkracht) volgen onderwijs op afstand.
• Start noodopvang op locatie voor intensieve zorggezinnen en ouders met cruciaal beroep zonder passende opvang van maandag t/m vrijdag 8.30-14.00.
• Mogelijkheden tot ophalen van een device door ouders op maandag 4 januari op de eigen locatie, voor leerlingen die anders het onderwijs op afstand niet kunnen volgen.

Ziekmelden in de periode van 4 t/m 18 januari
De school blijft bereikbaar tussen 8.00-14.00 uur via het reguliere nummer. We vragen u uw kind regulier ziek te melden als het ziek is. Ook kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht of teamleider via de mail of telefoon. De gegevens zijn bij u bekend.

Mocht u dringende vragen of zorgen hebben stelt u die dan gerust aan de leerkracht van uw zoon of dochter, aan onze administratie (0203460111) of stuur een mail aan de teamleider, via:

• ARS locatie Jan Tooropstraat: Eline Lakeman (e.lakeman@viertaal.nl)
• ARS locatie Jan Sluijtersstraat: Carla Wiebosch (c.wiebosch@viertaal.nl)
• ARS locaties Purmerend en Almere: Erna Blom (e.blom@viertaal.nl)

We gaan ons 200% inzetten om samen met u vanaf 4 januari onderwijs op afstand te geven.
We hebben er alle vertrouwen in dat we dat samen met u als ouders kunnen. We helpen u graag en doen ook dit weer samen!

Mede namens team ARS en met een hartelijke groet,

Lieke Rigter
Regiodirecteur SO Amsterdam
l.rigter@viertaal.nl

Deel deze pagina
Tags